Att resa är att leva?

Att resa kan vara dyrt ibland, men det skapar minnen som varar en livstid – även de dåliga erfarenheterna. Vanligtvis skrattar vi alla om de dåliga erfarenheterna senare i livet. En resa till Europa kan kosta något när det samma som en bra bärbar dator och de längre resorna kan kosta mindre än en bil du inte behöver, men vill ha.  Byt alla dessa materialistiska saker mot en natt under norrskenet, en kyss på Eiffeltornet, eller en lång ryggsäcksresa genom Alperna.

Det är lätt att skaffa sig bekanta från olika kulturer på nätet, människor man aldrig kommer att möta på riktigt. Men varför inte?

Mat är en del av kulturen

Att prova ny mat går hand i hand med att resa runt i världen. I stället för att spendera några hundra på en väska, spara det till lite god mat när du är ute och ser dig om. Ta matlagningskurser om mat från olika kulturer. I Italien kan du åka matlagningskurser på en vingård. Här kan du lära av en italiensk kock hur man skapar en god måltid. Det är något du kan ta med dig hem och lära vänner och familj.

Det finns flera chokladkakor i Belgien som är värda att spendera en extra slant på, för att kunna uppskatta en perfekt tryffel.

Lägg dina pengar till saker som skapar minnen över de omedelbara materialistiska sakerna. Du behöver inte spendera allt på att skapa minnen, men om du gör det kommer det inte att vara något du ångrar.

Det kanske känns fel att låna för att uppleva saker, men ofta är det ingen som opponerar sig när man lånar för att skaffa sig materialistiskt gods. Det kan vara värt att tänka på. Profilkredit ställer inga frågor om vad du ska använda pengarna till. Så länge du är kreditvärdig och uppfyller deras villkor för lån.