Tips för att köpa rätt madrass

Vilken madrass ska man köpa till sin säng? Det beror självklart på vilken typ av säng man har men det finns några generella aspekter som man bör fundera igenom innan man bestämmer sig. I den här texten kommer vi gå igenom det viktigaste som du behöver tänka på för att göra ett bra val. Förhoppningsvis kommer våra tips hjälpa dig att välja en madrass som du blir riktigt nöjd med.

Kvalitet och material

 

För det första är det viktigt att välja en madrass av hög kvalitet. Då kommer den hålla längre och det brukar bli billigare i längden, eftersom du inte behöver byta ut den så snabbt. Titta gärna efter madrasser med ekologiska material, de brukar hålla riktigt hög kvalitet. Kom också ihåg att välja rätt bredd på din madrass. Den ska självklart passa den sängtyp som du har valt.

Fasthet

 

Det andra du bör fundera igenom är hur hård eller mjuk din madrass ska vara. Detta är i högsta grad en personlig sak som bara kan avgöras av dig själv, genom att prova olika sängar. Somliga sover bättre på en mjuk madrass medan andra föredrar att sova på en lite fastare. Om du har ryggproblem kan det vara skönt med en fastare madrass som ger lite mer stöd till ryggen. För dig som väger lite mindre kanske det är skönare med en mjukare madrass där du kan sjunka ner lite grann.

Pris

 

Sängen är en plats där du tillbringar en stor del av dygnets timmar. Så ska du snåla någon gång i livet så är det kanske inte när du ska köpa en ny madrass. Även om det kan verka dyrt med en ny madrass så ska du komma ihåg att du förmodligen kommer att använda den i 10-tals år framöver, så slår du ut kostnaden på ett antal år så blir det inte särskilt dyrt.