Träna enkelt hemma med en träningsmatta

Det kan vara svårt att hitta utrymme hemma för hemmaträningen. Många tänker kanske att de behöver ett helt rum i källaren för att bygga upp ett litet mini-gym. Men man behöver faktiskt inte göra det så avancerat. Det är bättre att börja enkelt och sedan bygga ut sitt förråd av utrustning i takt med att man hittar former för sin hemmaträning som man trivs med. I den här texten ska vi titta lite närmare på några redskap som är bra att ha och hur man kan skapa plats för sin träning i hemmet.

Gör det enkelt

Börja med att köpa träningsmatta. Den kan du sedan rulla ut på valfri plats i hemmet. Då har du flytta ditt “gym” till valfri plats. Hos Billig Fitness hittar du träningsmattor till bra priser. Med en träningsmatta kommer du riktigt långt. Du kan använda din egen kropp som motstånd och göra massor av olika övningar. Men vill du gå ett steg längre kan du köpa lite träningsutrustning, exempelvis kettlebells, hantlar, träningsband, träningsbollar och mycket mer.

Glöm inte återhämtningen

När du kommit igång med din träning och börjar genomföra regelbundna pass gäller det att också ta tid för återhämtning och stretching. Med en foam roller kan du underlätta återhämtningen, och få kroppen att slappna av på ett effektivt sätt. Du rullar foam rollern över ömma och spända muskler, vilket får musklerna att slappna av. En foam roller är enkel att använda och passar de flesta.

Vi rekommenderar att du börjar enkelt när det gäller hemmaträningen. Det är bra att prova sig fram och långsamt bygga upp en samling med träningsredskap. På det sättet kan du känna dig trygg med dina investeringar. Kom ihåg att när du köper träningsredskap så är det en investering i dig själv och din egen hälsa – något du knappast kommer att ångra.